Илон Мъск планира да построи собствен град върху новопридобита земя близо до град

...
Илон Мъск планира да построи собствен град върху новопридобита земя близо до град
Коментари Харесай

Илон Мъск планира да построи собствен град

Илон Мъск планира да построи собствен град върху новопридобита земя покрай град Остин в щата Тексас, заяви The Wall Street Journal, базирайки се на източници.

Според тях Мъск и чиновниците на неговите компании разказват концепцията за бизнесмен като тип тексаска химера по поречието на река Колорадо, където служителите могат да работят и живеят. Според събеседници на вестника, плануваният град граничи с пространствата на SpaceX на Мъск и Boring Company, които се строят в Тексас.

На място към този момент са изградени група от модулни къщи, плувен басейн, външна спортна зона и фитнес. Един от най-хубавите помощници на Мъск, президентът на Boring Company Стив Дейвис, разказа още по-големите проекти на предприемача, в това число построяването на пълностоен огромен град. Според закона на Тексас град може да бъде регистриран единствено в случай че има най-малко 201 поданици. Говорителка на окръг Бастроп, където се строи препоръчаният град Маск, сподели, че администрацията не е получила изказване нито от бизнесмена, нито от неговите организации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР